Rij/faalangst

Rij- en faalangst

Wij zijn gespecialiseerd in het opleiden/begeleiden van mensen met rij angst/faalangst, ADHD en aanverwanten. Hiervoor hebben wij speciaal opgeleide instructeurs.

Dit kan zowel in een grote of kleine lesauto of in een automaat.

RIJANGST

Van rij angst is sprake als je wel je rijbewijs hebt, maar niet achter het stuur durft, of je angstig voelt. Ook kan het zijn dat je niet aan rijlessen durft te beginnen, terwijl je toch graag je rijbewijs wilt halen.

FAALANGST

Voor kandidaten met faalangst is het mogelijk een speciaal Faalangst rij examen af te leggen. Een uitgebreide proef die het afgelopen jaar bij het CBR werd gehouden leverde positieve resultaten op. De speciale aanpak heeft een gunstige invloed op de spanning en leidt tot een realistischer prestatie tijdens het rijexamen.

Voor wie is het faalangstexamen bedoeld?

Als u vermoed dat u last hebt van een ongezonde en extreme faalangst voor het rijexamen, dan kunt u het beste een rijschool zoeken die gespecialiseerd is in het begeleiden van leerlingen met faalangst. Het maakt niet uit of u al eerder rijexamen hebt gedaan.

De examinator die dit examen afneemt is getraind om mensen met faalangst te begeleiden. Het faalangstexamen duurt langer, maar is niet makkelijker dan een regulier praktijkexamen! U moet ook bij dit examen gewoon voldoen aan alle ‘rijvaardigheidseisen’. Dat houdt in dat u moet laten zien dat u veilig en op een verantwoorde manier aan het verkeer deelneemt.

Kosten Faalangst praktijkexamen (exclusief EV)  € 265,–